Thursday, October 21, 2010

Petua melambatkan Pancutan air mani

bahagian ini berguna untuk suami yang menghadapi masalah dalam jima' iaitu apabila sering memancutkan mani sebelum isteri mencapaiinzal. Beberapa petua telah dikutip dan boleh diusahakan sebagai cara berubat. Walaupun, bahagian ini tidak sesuai bagi suami yang normal ketahanan jima'nya. ini kerana ubat-ubat ini akan melewatkan pula keluar air maninya yang sepatutnya keluar pada masanya, dan ini mendatangkan mudarat pada sendiri dan isteri.

  1. sila dapatkan gambir kudat(boleh dibeli) dengan sedikit air dan kemudian menyapunya pada zakar, memadai menyapunya di bahagian kepala zakar kepala sahaja. usah disapu terlalu banyak kerana ini mengakibatkan zakar terus tegang tanpa memancut mani dalam masa yang amat panjang. sapukan kira2 20 minit seblum jima'.
  2. sediakan 10 butir biji kapas dan 1 sudu minyak jarak. tumbuk buji kapas hingga lumat dan gaulkan bersama minyak jarak hingga sebati. sapukan minyak ini pada zakar dengan megurut perlahan-lahan 5 hingga 8 minit seblum jima'.
  3. ambil hempedu kambing atau ayam jantan yang baharu disembelih. pecahkan dan lumurkan pada zakar hingga rata lebih kurang 2-5 mnit sebelum jima'.
  4. ambil kuning telur, bubuh sebuku bawang merah, sebuku bawang putih, campur sedikit air. jerangkan sehingga mendidih. makan d waktu asar sebelum makan petang.
  5. ambil limau purut dan lada sulah, pips halus. makan semasa mahu berjima'.
  6. makan hati kambing yang d kasi, ia d katakan bole menahan mani.

No comments:

Post a Comment